• July 23, 2024

Hoe je geld kunt besparen op je Bestelbus verzekering: Tips en trucs

Het verminderen van de kosten van je bestelbusverzekering is een belangrijk aspect voor ondernemers. Hier zijn enkele tips en trucs om geld te besparen op je Bestelbus verzekering:

 1. Vergelijk Offertes:
  • Neem de tijd om offertes van verschillende verzekeraars te vergelijken. Dit helpt je niet alleen de beste prijs te vinden, maar geeft je ook inzicht in de variatie in dekking en voorwaarden.
 2. Verhoog het Eigen Risico:
  • Overweeg het verhogen van het eigen risico. Door een hoger bedrag zelf te betalen bij schade, kun je vaak genieten van lagere premies. Zorg er echter voor dat het eigen risico nog steeds betaalbaar is in geval van een claim.
 3. Beperk het Kilometrage:
  • Als je bedrijf een beperkt aantal kilometers per jaar aflegt, kan het kiezen voor een lagere kilometerstand op je verzekering resulteren in kortingen op de premie.
 4. Bundel Verzekeringen:
  • Overweeg om al je zakelijke verzekeringen bij één verzekeraar onder te brengen. Verzekeraars bieden vaak korting wanneer je meerdere polissen bij hen afsluit.
 5. Veiligheidsmaatregelen Nemen:
  • Investeer in beveiligingsmaatregelen voor je bestelbus, zoals alarmsystemen, trackingsystemen of startonderbrekers. Dit kan resulteren in kortingen op je premies, omdat het risico voor de verzekeraar wordt verminderd.
 6. Veilige Bestuurders Benadrukken:
  • Als je bestuurders goede rijgewoonten hebben, benadruk dit dan bij de verzekeraar. Sommige verzekeraars bieden kortingen voor veilige bestuurders of kunnen overwegen om de premie te verlagen.
 7. Jaarlijkse Betaling Optie:
  • Kies voor jaarlijkse betaling in plaats van maandelijkse betalingen. Verzekeraars brengen soms extra kosten in rekening voor maandelijkse betalingen, dus door jaarlijks te betalen, kun je deze kosten vermijden.
 8. Herzie Dekking Periodiek:
  • Beoordeel regelmatig je verzekeringsbehoeften. Als de waarde van je bestelbus is afgenomen of als je bedrijf minder kilometers maakt, kan het verlagen van je dekking een manier zijn om geld te besparen.
 9. Claim Voorzichtig:
  • Overweeg voor kleine schades om deze uit eigen zak te betalen in plaats van een claim in te dienen. Door je claims te minimaliseren, kun je voorkomen dat je als een risicovolle verzekerde wordt beschouwd, wat je premies laag kan houden.
 10. Onderhandel:
  • Onderhandel met je verzekeraar over de premie. Soms zijn verzekeraars bereid om te onderhandelen, vooral als je een langdurige klant bent.

Het implementeren van deze tips en trucs kan je helpen geld te besparen op je Bestelbus verzekering zonder concessies te doen aan de nodige dekking voor je bedrijf. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je de benodigde bescherming behoudt terwijl je kosten bespaart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *